SIJ

Servei d'Informació Juvenil

Tens dubtes sobre què estudiar? Saps com es busca pis? T’agradaria conèixer beques d’estudi? Et preguntes coses sobre salut i sexualitat? 

El Servei d’Informació Juvenil és un servei públic i gratuït que ofereix a totes les persones joves una informació i orientació personalitzada, contrastada, àmplia i plural, relativa a tots els àmbits del seu interès.

Els eixos que treballem són els seguents:  

  


ENSENYAMENT: Què estudiar, on, com em matriculo? Què és el millor per mi? Quines opcions tinc? Puc optar a beques per estudis? Com em puc assessorar sobre sortides laborals?

Els estudis són un dels eixos principals de la vida de les persones joves. Us ajudem a resoldre dubtes l'itinerari que més s'adeqüi a les vostres necessitats! 

A més, podem oferir un cop de mà donant eines pedagògiques i oferint diverses tècniques d'estudis si et trobes amb dificultats acadèmiques.

Estudiar no hauria de ser un problema, i volem ser part de la solució.

HABITATGE: Buscar pis, tràmits que s’han de fer, problemes que poden sorgir... Sol o amb companys de pis? Llogar o comprar? Com podem comparar preus? Com es llegeixen les factures? Saps calcular índex de consums? 

Totes aquestes preguntes i moltes més et poden sorgir en el moment de marxar de casa. Nosaltres estem aquí per ajudar a resoldre-les! 

MOBILITAT INTERNACIONAL: Voluntariats internacionals, Erasmus, camps de treball, sistemes de teletreball, ocupació laboral a l’estranger...

Moltes persones joves coincideixen en que les seves millors experiències són en voluntariats, camps de treball, erasmus... Aquestes experiències no són especials pel fet de la feina que es fa en si, sinó per l'experiència de marxar a veure món. És una opció més senzilla del que et penses, vols que en parlem?

SALUT I SEXUALITAT: Alimentació saludable, trastorns alimentaris, exercici físic, addiccions (internet, sexe, compres compulsives, substàncies, …), plaer, retards de la regla, malalties de transmissió sexual, orientació sexual...

Vols parlar sobre algun tema que et preocupa i no saps amb qui? Els professors no et generen prou confiança, els pares et fan vergonya i tens dubtes seriosos sobre si els teus amics et poden ajudar? Al .Nord oferim atenció personalitzada i confidencial. Nosaltres també som joves i fa pocs anys érem en la mateixa situació que vosaltres! I aquí seguim, ben vius!

Us esperem!

CONVIVÈNCIA I RELACIONS PERSONALS: Relació amb la família, amb les amistats, parella, relacions tòxiques, resolució de conflictes, discriminacions (de gènere, racisme, lgtbfòbiques…), violència…

Les relacions interpersonals poden ser molt complicades, sobretot si es desenvolupen en situacions de convivència. Això no ho podem canviar, però si creus que la teva situació és especialment complicada, o creus que no tens una gestió emocional a l'alçada de les experiències que vius, vine! Vine i parlem-ne.

OCI I LLEURE: Teatre, circ, lleure, pintura... Què puc fer a les tardes? Entitats, oci a Martorell, gènere, feminismes... El desenvolupament personal ha de ser una prioritat.

Coneixes les entitats i associacions del poble? Estem segurs que podries encaixar dins d'alguna entitat. Vols que te les presentem? 

El teu temps lliure és teu i només teu. És cosa teva dedicar-lo al que més t'ompli, des del SIJ et podem guiar per ampliar el ventall de possibilitats d'oci i lleure de Martorell! 

TREBALL I OCUPACIÓ: Com puc fer el meu currículum? Puc accedir a programes de garantia juvenil? On puc trobar les ofertes de feina que més s'adapten al meu perfil? I la formació continuada? Quins cursos gratuïts puc realitzar?

Tenim una experta en ocupació juvenil, ella us assessorarà sobre tots aquests temes i més! Per contactar-hi podeu enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

També et podem fer d’enllaç amb professionals que treballen específicament aquests temes. No estàs sol/a, demana la teva cita, t’esperem!

QUÈ MÉS TROBARÀS AL SIJ? 

  • Tramitació de carnets internacionals: d’estudiant (ISIC), professor (ITIC) i el carnet jove internacional de viatge (IYTC), carnet d’alberguista.
  • Xerrades, tallers, campanyes, projeccions, ...
  • Expositor amb flyers d’informació, cartells, i revistes del vostre interès

Horari

 

Degut a la situació actual no podem oferir un horari de visita regular. Per oferir-vos una millor atenció us demanem que ompliu el següent formulari. Moltes gràcies.

 

Esperem poder tornar aviat a la normalitat.

Espai Obert

Obert a tots els i les joves que vulgueu entrar a formar-ne part. Sereu les veus i protagonistes del .Nord. El .Nord és un espai obert i dinàmic. Obert al moviment i al canvi constant.

Punt de Trobada

Una proba del text

Participa

T'acompanyem

Free Joomla templates by L.THEME